Traumaverwerking in psychotherapie

Het meemaken van een ernstige gebeurtenis met ingrijpende gevolgen, voor jezelf of voor de mensen van wie je houdt, zet jouw dagelijks leven onvermijdelijk overhoop.

Ook op psychologisch vlak ga je op die momenten door een hel. Mensen beschikken gelukkig over een herstellende veerkracht, waarmee ze na verloop van tijd het trauma of de lastige gebeurtenis te boven komen.
 
Toch is het mogelijk dat deze moeilijke fase in je leven sporen nalaat, die de verwerking van het voorval aanzienlijk bemoeilijken en/of een evenwichtige levensloop verhinderen.
 
Het komt ook voor dat de psychologische gevolgen van het trauma een hele tijd, soms jaren later, van invloed zijn op jouw functioneren.

Psychotherapie biedt een uitweg. Samen met de psycholoog ga je onderzoeken hoe de ernstige gebeurtenis uit het verleden ingrijpt op de kwaliteit van je leven en je persoonlijk functioneren. In de psychotherapie krijg je veel verduidelijking, zodat je begrijpt wat je overkomt.
 
Naast het aanbieden van inzichten, beschikken psychotherapeuten over methodieken om de verwerking van het trauma te verbeteren.  Dit kan bijvoorbeeld via EMDR  (Eye Movement Desensitisation Reprocessing)

Johan Ieven is EMDR-practitioner.

Praktijk Hoogstraat 28
3400 Landen

Johan Ieven: 0485/93.82.23

Contactformulier