Johan Ieven (°1958)

Ik ben klinisch psycholoog en studeerde aan de Vrije Universiteit van Brussel (V.U.B.).  De systeemtheoretische psychotherapie vormt een belangrijke basis in mijn werk. Daarnaast integreer ik inzichten vanuit de cognitieve gedragstherapie en mindfulness in mijn psychotherapeutisch werk. Ik volgde bijkomende opleidingen: psychodiagnostiek (R.U.Gent), verslaafdenzorg (K.U.Leuven) en EMDR (EMDR-Belgium).

Ik deed, vanaf 1980, professionele ervaring op in diverse sectoren van de hulpverlening: psychiatrie, kinderpsychiatrie, verslavingszorg, bijzondere jeugdzorg, voorzieningen voor personen met een beperking en pleegzorg. 

In 1994 startte ik met de praktijk in Landen en heb deze activiteit nooit losgelaten.

Ik ben EMDR-practitioner. EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation Reprocessing. Met deze methode behandel ik personen met klachten ten gevolge een trauma of een ernstige gebeurtenis in hun leven. Negatieve of belemmerende emoties kunnen met EMDR verzacht worden.

Op professioneel vlak werkte ik mee aan de reorganisatie van pleegzorg in Vlaanderen. Vanaf 2014 ben ik algemeen directeur van Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel. 

Jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor psychodiagnostiek, persoonlijkheidsonderzoek, psychotherapie, traumaverwerking, relatietherapie, gezinstherapie, pedagogisch advies en ouderbegeleiding. 

Graag deel ik mijn ervaringen met andere professionele hulpverleners. Ik bied hen supervisie aan, zowel individueel als in groep.
 
Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie (581105848) en lid van de Belgische Federatie voor Psychologen (BFP); Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologie (VVKP). Ik onderschrijf de deontologische code van deze beroepsverenigingen.

Praktijk Hoogstraat 28
3400 Landen

Johan Ieven: 0485/93.82.23

Contactformulier 

pic_img_0391