Individuele muziektherapie

Muziektherapie is een vorm van psychotherapie waarbij de muzikale improvisatie een centrale rol krijgt. In het samen improviseren wordt je uitgenodigd om op een non-verbale manier dichter bij jezelf en je emoties te komen. Als denkende wezens is dit vaak  een uitdaging, toch ervaren veel mensen de nood om dichter bij hun gevoelens te komen of te 'doorvoelen'. De muzikale improvisatie biedt samen met de actieve houding van de therapeut een kader waarin dit mogelijk is. Als therapeut sta ik naast je om het muzikale spel mee te dragen en vorm te geven. Nadien gaan we samen op zoek om woorden te geven aan dat wat je voelde of tegenkwam. Het is niet nodig om enige muzikale voorkennis te hebben.

Vanuit mijn bijkomende opleiding 'Vocal Psychotherapy' kan het accent meer gelegd worden op je ademhaling en stem. Via natuurlijke geluiden en vocale improvisaties kan er contact gemaakt worden met fysieke gewaarwordingen die zich vast gezet hebben in je lichaam om welke reden dan ook. Vanuit traumatheorie weten we dat symptomen zich tonen in het lichaam. Een lichaamsgerichte benadering kan daarin vaak een antwoord bieden. Teruggaan naar het pre-verbale niveau, daar waar nog geen woorden zijn, geeft ons de kans om verbinding te maken met oude wonden. De vocale improvisatie en specifieke houding van de therapeut geeft een ondersteunend kader om, op een rustig tempo aangepast aan jouw noden, ruimte en troost te bieden voor deze pijn.

Voor wie? Waarom kies ik voor muziektherapie?
Muziektherapie is een vorm van psychotherapie dat een toegangspoort biedt om contact te maken met jezelf. De muzikale improvisatie kan ruimte bieden om expressie te geven aan emoties of gevoelens waar je (nog) geen of moeilijk woorden voor vindt.  Mijn rol is om je daarmee te helpen en te ondersteunen zowel muzikaal, verbaal als emotioneel.

Muziektherapie is inzetbaar bij kinderen, jongeren en volwassenen. Je kan bij mij terecht met verschillende klachten. Voorbeelden zijn angst, depressie, verlies, trauma, relationele problemen, gebrek aan zelfvertrouwen, identiteitsproblemen, het gevoel vast te lopen, onverklaarde lichamelijke klachten, stressklachten, burn-out, ...

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we je vraag, krijg je uitleg over individuele muziektherapie en beslissen we samen of we een traject aangaan. Op basis van je vraag en mogelijkheden spreken we een bepaalde frequentie van sessies af, deze kan steeds aangepast worden naargelang jouw situatie.

Tarief
  • 45 euro/ 45 min
  • 60 euro/ 60 min
  • Intake-gesprek 30 euro
Praktijk  Kerkstraat 12                        Karolien Moers                                          0473/247298