Johan Ieven (°1958)

Ik ben klinisch psycholoog en studeerde aan de Vrije Universiteit van Brussel (V.U.B.). Vóór mijn studie in de psychologie was ik maatschappelijk werker. Via dit vak maakte ik uitgebreid kennis met de experiëntiële cliëntgerichte psychotherapie. De opleiding psychotherapie volgde ik aan de Interactieacademie te Antwerpen. De systeemtheoretische psychotherapie vormt een belangrijke basis in mijn werk. Daar waar nodig integreer ik een cognitief gedragstherapeutische werkwijze. Ik volgde bijkomende opleidingen: psychodiagnostiek (R.U.Gent), verslaafdenzorg (K.U.Leuven) en EMDR (EMDR-Belgium).

Ik deed, vanaf 1980, professionele ervaring op in diverse sectoren van de hulpverlening: psychiatrie, kinderpsychiatrie, verslavingszorg, bijzondere jeugdzorg, voorzieningen voor personen met een beperking en pleegzorg. 

In 1994 startte ik met de praktijk in Landen en heb deze activiteit, ondanks drukke bezigheden nooit losgelaten. Dit omdat psychotherapie werkt. Vandaag kan ik de inzet voor de praktijk delen met psychologen die houden van hun vak. 

Op professioneel vlak werkte ik als directeur van het Centrum Pleegzorg kessel-Lo/Geel aan de opbouw van de provinciale pleegzorg. Vanaf 2014 ben ik algemeen directeur van Pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel. 

Jongeren en volwassenen kunnen bij mij terecht voor psychodiagnostiek, persoonlijkheidsonderzoek, psychotherapie, traumaverwerking, relatietherapie, gezinstherapie, pedagogisch advies, ouderbegeleiding en groepstherapie. 

Graag deel ik mijn ervaringen met andere professionele hulpverleners. Ik bied hen supervisie aan, zowel individueel als in groep.
 
Ik ben geregistreerd bij de psychologencommissie en lid van de Belgische Federatie voor Psychologen (BFP); Vlaamse Vereniging Klinisch Psychologie (VVKP). Ik onderschrijf de deontologische code van deze beroepsverenigingen.

 Johan Ieven
Hoogstraat 28
3400 Landen
0485/93.82.23
   
 Saartje Ieven
Hoogstraat 28
3400 Landen
0495/14.42.42
   
 Jimmy Swalens
Kerkstraat 12
3400 Landen
0496/83.07.43